Як очистити і дезінфікувати дерев'яний посуд?
Ви знайшли дерев'яну ложку під раковиною або в дальньому кутку шухляди. Навіть не думайте відразу її використовувати, але і не поспішайте викидати такий необхідний інструмент. Для відновлення корисності на кухні слід провести дезінфекцію цього виробу.

 

Проаналізуйте, наскільки забруднений інструмент.

Якщо ви знайшли дерев'яну ложку у дворі або вона тривалий час пролежала у воді, відразу її викиньте. Ніяка дезінфекція не зможе видалити всі бактерії з цього посуду. Але якщо ложка пролежала за холодильником, плитою або в будь-якому іншому місці на кухні кілька днів, Ви легко можете її очистити.

 


Підготовка до дезінфекції.

Ручне прання - це кращий спосіб очищення дерев'яних виробів, а хлорне вапно - кращий засіб у цій справі. Щоб захистити шкіру рук, обов'язково використовуйте гумові рукавички.

 


Не смійте класти дерев'яний посуд у посудомийну машину. Це може безповоротно її пошкодити.
Налийте відбілюючий засіб (хлорне вапно) в ємність потрібного розміру (ванну, раковину, велику миску). Додайте гарячу воду. Співвідношення 1: 20. Помістіть туди дерев'яний посуд.

 


Залиште посуд мінімум на годину.

Звичайно ж, дерев'яні вироби не рекомендується довго тримати у воді, оскільки вони досить швидко вбирають вологу, що може привести до їх пошкодження. Але у випадку початкової дезінфекції це просто необхідність.

 


Видаліть розчин відбілювача і наповніть ємність гарячою водою з м'яким рідким миючим засобом. Помістіть туди дерев'яний посуд.

 

 

 

Вимийте посуд вручну і залиште в мильній воді на 15 хвилин.

Це робиться для того, щоб видалити запах хлорки.

 


Пощупайте кухонне приладдя.

Якщо їх поверхня шорстка, використовуйте дрібний наждачний папір або «дротик» для миття посуду.
Гарненько промийте, найкраще під проточною водою. На цьому етапі головне видалити з дерев'яного посуду миючий засіб.

 


Змазування маслом.

Відновити і зберегти унікальну атмосферу деревини у Вашому дерев'яному посуді можна періодично змащуючи його мінеральним маслом. Для цього Ви можете використовувати паперовий рушник або невеликий шматок чистої тканини. Після цього залиште дерев'яні вироби на кілька годин. Масло, яке не ввібралося, видаліть.

 


Попередження:
Дерев'яне кухонне приладдя є більш пористим, ніж його пластикові або металеві аналоги. Таким чином, воно більш сприйнятливе для розмноження мікробів і бактерій.
Не ставте дерев'яні ложки в посудомийну машину, особливо не на регулярній основі. Вони можуть бути назавжди зіпсовані. Також існує небезпека пожежі, якщо дерев'яні вироби потрапляють на нагрівальний елемент під час циклу сушіння.
Не використовуйте дерев'яний посуд, якщо будь-яка частина деревини м'яка або дуже темна. Ці характеристики часто свідчать про те, що дерево гниле. У цьому стані воно буде залучати та утримувати мікроби і бактерії.

 


Кошик

Немає товарів

Доставка 0 грн.
Всього 0 грн.

Кошик Оформити