Дерев’яні ложки: вибір і догляд

Дерев'яні ложки є одними з найбільш важливих кухонних предметів. Вони використовувалися для приготування, подачі та вживання їжі протягом століть. Ці вироби підходять для щоденної експлуатації з будь-яким типом посуду.


Вибір дерев'яної ложки.
При виборі дерев'яної ложки завжди звертайте увагу на те, щоб вона була виготовлена з твердих порід дерева. Саме матеріал виробУ відповідає за його міцність і довговічність. Наприклад, ложки, зроблені з сосни, кедра та інших хвойних дерев, швидко можуть тріснути, розділитися і, крім цього, вони легко поглинають вологу і аромати, можуть змінити смак їжі, з якою контактують.



Багато листяних порід можуть бути використані для виготовлення дерев'яних ложок. Це - дуб, липа, клен, вільха, червоне дерево, а також фруктові - вишня, горіх, яблуко. Вони більш стійкі до змін вологості, що допомагає уникнути тріщин і розколів.
Якщо Ви не впевнені, який тип дерева використаний для виготовлення ложки, запитайте у продавця.
Найкраще купувати ложки у місцевих ремісників. Вони, швидше за все, роблять вироби високої якості та пропонують великий вибір і оригінальні моделі.


Тримайте дерев'яну ложку чистою і сухою
Відразу після покупки перед першим використанням ложки, необхідно змастити її поверхню тонким шаром харчового мінерального масла (ніколи не використовуйте оливкову чи рослинну олію). Це допоможе запобігти розтріскуванню. Нагрійте олію і за допомогою тканини втирайте в дерево. Через пару годин витріть надлишки, що не були поглинені. Рекомендується робити цю процедуру раз на один-два місяці.

 

 


Кращий спосіб миття дерев'яної ложки, це очистити її відразу після використання. Для цього потрібно взяти м'яку губку або ганчірку і теплу мильну воду. Плями і шорсткості можна відтерти шматком дрібнозернистого наждачного паперу.
Ні в якому разі не кладіть ложки та інші дерев'яні предмети в посудомийну машину, щоб уникнути теплового ушкодження. Не залишайте ложки у воді, тому що вони швидко вбирають вологу, що призводить до пошкодження. Після миття їх обов'язково відразу потрібно висушити.

 


Зберігайте дерев'яні ложки належним чином, щоб зберегти їх зовнішній вигляд і продовжити їм життя.
Дерев'яні ложки можна зберігати в ящику разом з іншим дерев'яним посудом. Для цього можна використовувати звичайну скляну банку. Це буде особливо ефектно виглядати в стилі кантрі. Уникайте зберігання з металевими виробами.

 


Використовуйте свої дерев'яні ложки для багатьох завдань приготування їжі.

Дерев'яні ложки прекрасно підходять для наступного:
- Перемішування гарячих страв, таких як: різотто, супи, соуси, рагу і печеня. Дерев'яні ложки, в порівнянні з металевими, не проводять тепло і залишаються холодними в процесі приготування.

 


- На антипригарних покриттях. М'яка текстура дерев'яної ложки не зашкодить поверхніу каструлі або сковорідки.

 


- Приготування кислої їжі. Металеві ложки мають тенденцію взаємодіяти з кислотами, що може залишити металевий присмак і привести до зміни кольору страви. Дерев'яні вироби не реагують в подібних ситуаціях
-  Для змішування тіста, кремів та інших рідких сумішей.

 


Купити дерев'яні ложки Ви можете в нашому інтернет-магазині


Кошик

Немає товарів

Доставка 0 грн.
Всього 0 грн.

Кошик Оформити