Як правильно доглядати за дерев'яними обробними дошками


У кожної господині на кухні є обробні дошки, і кожна з них знає, що з ними робити, для чого вони призначені. Але не кожна господиня знає, як за ними доглядати і як зберігати. Як відомо, їх є дуже багато видів: пластмасові, кам'яні, дерев'яні, бамбукові. Хто любить готувати, у того їх багато, оскільки обробні дошки повинні бути призначені для овочів, м'яса, риби. Найбільш поширеними вважаються дерев'яні обробні дошки. Ними користується більша частина жінок. Хай вони не професійні, але зате практичні і дуже зручні, тим більше для домашніх умов на улюбленій кухні.
Перед використанням нової обробної дошки її потрібно поставити на кілька хвилин у прогріту заздалегідь духовку, щоб ретельно просушити, потім обробити мінеральним маслом за допомогою пензлика або за допомогою невеликої ганчірочки. Тільки запам'ятайте, застосування рослинної, оливкової та інших харчових олій категорично забороняється. Процедуру потрібно повторити кілька разів. Це потрібно для того, щоб, по-перше, довго зберігалася, по-друге, щоб продезінфікувати її. Тепер Ваша дошка підготовлена до приготування смачних страв.
  Надалі, щоб позбавиться від мікробів, достатньо буде промити її кип'яченою водою. А як же за нею стежити, щоб вона прослужила довго, як зберігати? Дерев'яні дошки мають властивость скривлюватися, тріскати або покриватися цвіллю. Щоб уникнути подібної ситуації потрібно тримати дошки в сухому місці, не ставлячи їх одна на одну - це може призвести до утворення цвілі. Так само дошка не любить, коли її тримають близько біля плити, вона може тріснути.
Якщо ж Ви не вгледіли за ними я дам Вам кілька порад. По-перше, якщо обробна дошка скривилася, її потрібно на деякий час занурити в холодну воду, так вона вбере вологу і деформується на місце. Важливим моментом є те, що обробні дошки повинні зберігатися в сухому вигляді, і вільно розташовані одна від іншої. Якщо дошка волога, то вона покривається пліснявою. Щоб позбутися від неї потрібно потерти її шліфувальною папером, а після рослинним маслом.
Не менш серйозною проблемою, яка може зіпсувати смак Ваших незрівнянно смачних страв є проблема неприємного запаху, який залишають за собою продукти з сильно вираженим запахом і смаком. Але нічого страшного, ми легко усуваємо запах за допомогою лимона - потрібно натерти ним дошку і залишити на кілька хвилин, не більше ніж 15, потім промити водою. Також дієвим способом знешкодити неприємний запах, наприклад, риби або часнику, є сіль або сода. Це буде відбуватися таким чином: на раніше підготовлену обробну дошку потрібно насипати соду або сіль, а через приблизно 7-8 хвилин промити проточною водою.
Оскільки від кишкової палички ніхто не застрахований, потрібно заради свого здоров'я робити профілактичні дії. Позбавитися від мікробів Вам допоможе оцет і перекис водню. Спочатку ми промиваємо оцтом, потім перекисом водню. Це ефективний спосіб боротьби з кишковою поличкою.
Дотримуйтесь правил приготування їжі та догляду за дошками і балуйте улюблених Вам людей смачними обідами.

 


Кошик

Немає товарів

Доставка 0 грн.
Всього 0 грн.

Кошик Оформити