Переваги дерев'яних ложок
Перш за все, давайте поговоримо про відчуття. Дерев'яна ложка відчуває себе в руці дуже комфортно. Вона легка, приємна на дотик і не слизька, має, як правило, заокруглену ручку. Дерево - це м'який натуральний матеріал, який зручно тримати в руці. Особливо це важливо при приготуванні страв, які потрібно часто помішувати (різотто, соуси, креми). Якщо Ви використовуєте металеві ложки, які в основному зроблені з алюмінію або нержавіючої сталі, то можете відчувати деяку незручність. Рука починає втомлюватися. Процес приготування їжі буде нелегкою справою, і навряд чи Ви захочете повторити це ще раз. Крім цього, металеві ложки найчастіше мають тонкі жорсткі краї, які можуть зашкодити ніжні й тендітні інгредієнти.
Наступна властивість - провідність. Це означає, що якщо ви залишите свою дерев'яну ложку в гарячій страві на тривалий час, то її ручка не буде нагріватися і як і раніше залишиться прохолодною. Спробуйте зробити це з металевою ложкою і отримаєте в кінцевому підсумку спалені руки. Так, Ви можете обійти цю проблему, використовуючи металеву ложку з непровідної ручкою, але Вам все одно доведеться боротися з проблемою гострих кутів, які врізаються в їжу.
Дерев'яні ложки особливо корисні при перемішуванні на антипригарному покритті. Металеві ложки можуть його подряпати, в той час як гладкі дерев'яні ложки зовсім не зашкодять. Навіть при регулярному перемішуванні в посуді з алюмінію або нержавіючої сталі, металеві ложки можуть залишати подряпини і створювати шум.
При перемішуванні кислих інгредієнтів, наприклад, таких, що містять лимон або томатну пасту, деякі металеві ложки можуть вступати в реакцію з кислотами в харчових продуктах і залишити металевий присмак у роті або навіть змінити колір їжі, яку Ви готуєте. Дерево ж ніколи не дає подібної реакції.
 Остання, дещо суб'єктивна причина для використання дерев'яних ложок - це те, що всі професійні шеф-кухарі мають у своєму арсеналі по кілька цих виробів. При приготуванні різноманітних соусів вони використовують тільки ложки із дерева і кажуть, що вони можуть стати частиною страви, додавши деякий витончений присмак у їжу, чого не зможе зробити жодна приправа.

 


Кошик

Немає товарів

Доставка 0 грн.
Всього 0 грн.

Кошик Оформити